رئيس جهاد کشاورزي چهارمحال و بختياري گفت: اقدامات در وزارتخانه جهاد کشاورزي آغاز شده و بحث صادرات به ازبکستان، کشورهاي حوزه درياي خزر، بهويژه ارمنستان، آذربايجان و روسيه مطرح شده و در حال پيگيري است.
به گزارش
هفت چشمه؛ حسين برزگر در گفتگو با «
جهانبين نيوز»، اظهار کرد: بعد از اجراي طرح الگوي کشتي که سال گذشته بعد از مدتها در کشور شروع شد، برنامه در اين زمينه که در هر سطح چه مقدار کشت شود، ابلاغ شد.
وي تصريح کرد: برنامه کشت موجود در اين استان تقريباً منطبق بر الگوي کشت است و سطح زير کشت تفاوت چنداني با برنامه ابلاغي نداشت، بهعنوان مثال امسال حدود ۵ هزار و ۸۰۰ هکتار زير کشت سيبزميني است و با برنامه ابلاغي که ۵ هزار و ۳۰۰ هکتار است تفاوت چنداني ندارد که با اين اوصاف ۲۷۰ هزار تن توليد سيب زميني داريم.
قيمت بالاي سيبزميني در دو سال گذشته کشاورزان را ترغيب به کشت کرد
رئيس جهاد کشاورزي چهارمحال و بختياري عنوان داشت: دو سال گذشته قيمت سيب زميني خوب بود و بهواسطه همين موضوع کشاورزان در برخي استانهاي کشور اقدام به کشت کردند.
برزگر خاطرنشان کرد: با اين وجود سطح زير کشت سيب زميني امسال در کشور نسبت به دو سال گذشته تفاوت جزئي دارد و علت بروز مشکل به دليل ممنوعيت ورود سيبزميني از سوي کشور عراق است.
وزارت جهاد کشاورزي پيگير بازارهاي خارجي براي سيبزميني
وي يادآور شد: کاهش صادرات سيبزميني به کشور عراق باعث شده بازار متلاطم شود، اما اقدامات در وزارتخانه آغاز شده و بحث صادرات به ازبکستان، کشورهاي حوزه درياي خزر، بهويژه ارمنستان، آذربايجان و روسيه مطرح شده و
در حال پيگيري است.
رئيس جهاد کشاورزي چهارمحال و بختياري با اشاره به اينکه دولت بحث تعرفه صادراتي را کاهش داده و به صفر رسانده تا صادرات شتاب بگيرد خاطرنشان کرد: در اين استان ۱۱ واحد سردخانهاي با ۱۷۰ هزار تن ظرفيت و ۱۰۰ هزار تن انبارهاي سرد براي نگهداري سيبزميني وجود دارد و از اين لحاظ مشکل چنداني نداريم.
برزگر با اشاره به مشکل کشاورزان در بحث نقدينگي گفت: کشاورزان دو سوم محصول خود را انبارداري کرده و بايد يک سوم ديگر را براي نقدينگي مورد نياز و پرداخت هزينههاي کارگري به فروش برسانند.
وي تاکيد کرد: قرار بر اين شد سازمان تعاون روستايي کشور دستورالعملي در اين هفته براي ذخيرهسازي سيبزميني اعلام کند که با ابلاغ آن اگر سهميهاي به اين استان اختصاص يابد، سرريز بار کشاورزان خريداري خواهد شد.
قيمت سيبزميني افزايش مييابد، کشاورزان براي فروش عجله نکنند
رئيس جهاد کشاورزي چهارمحال و بختياري بيان داشت: پيشبيني ميشود قيمت سيبزميني در ماههاي آينده افزايش يابد، بنابراين توصيه ميشود کشاورزان بحث انبارداري را در دستور کار قرار دهند.
برزگر با اشاره به برگزاري جلسه با کمسيون کشاورزي مجلس شوراي افزود: کليه مباحث مربوط به نقدينگي و قيمت در اين جلسه مطرح شد و قيمت تمام شده بين ۶ تا ۸ هزار تومان است اما در حال حاضر محصول در بازار ۴ تا ۶ هزار تومان به فروش ميرسد و تلاش براي تعادل قيمت در بازار در حال انجام است.
وي خاطرنشان کرد: تخصيص خدمات کشت بهاره بر اساس برنامه الگوي کشت صورت ميگيرد و در مورد محصولات راهبردي مانند گندم، جو، چغندر قند، دانههاي روغني و… حداکثر پيشبيني در نظر گرفته شده است.
رئيس جهاد کشاورزي چهارمحال و بختياري اضافه کرد: اين موضوع که بازارهاي جهاني دچار تغييرات و برنامه صادرات ناگهان متلاطم ميشود خارج از برنامه رخ ميدهد و بايد مورد توجه قرار گيرد.
بايد به کشاورز نگاه جديتري صورت گيرد
برزگر ادامه داد: بايد به کشاورز نگاه جديتري صورت گيرد و بحث خريدهاي تضميني بهتر صورت گيرد.
وي افزود: با وجود ابلاغ الگوي کشت، متغيرها در بحث کشاورزي زياد است، به اين صورت که ممکن است شرايط اقليمي يک محصول را در يک منطقه بهصورت ناگهاني تحتالشعاع قرار دهد.
رئيس جهاد کشاورزي چهارمحال و بختياري متغيرهاي اقتصادي را يکي ديگر از مواردي عنوان کرد که بر روي بحث کشاورزي تأثير بسزايي دارد و افزود: مثلاً صادرات يا واردات تغييراتي را متحمل ميشود و اين موضوع هم بايد در اين زمينه پيشبيني شود.
برزگر تاکيد کرد: پرداخت بيمه که ميتواند تابآوري بخش کشاورزي را افزايش دهد در اين زمينه اهميت بالايي دارد که بايد در لايحههاي بودجه مورد توجه قرار گيرد.
انتهاي خبر/۱۰۲۶
ج